onsdag 25 maj 2011

Lidande

Jag skulle vilja göra en film om lidande. Det skulle vara en sån där film där man parallellt får följa kanske fem eller fyra olika människors tragiska livsöden, kanske vävs de samman, kanske inte, men man hoppar fram och tillbaka så att man aldrig hinner tröttna. Det gemensamma skulle i alla fall vara att alla led på ett eller annat sätt. Jag ser det framför mig ganska tydligt.

Person 1: Asylsökande flykting. Gömmer sig i nån lägenhet, för att han/hon blivit utvisad. Apatisk, deperimerad osv. osv. Kanske har något litet barn.

Person 2: Personen med krossat hjärta. Någon patetisk sate som inte kan komma över någon long lost love. Det här är personen som alla kan identifiera sig med men som bara är för mycket och man blir tillslut irriterad över att personen är så fruktansvärt tragisk och patetisk.

Person 3: Ett mobbat barn. Gärna tjock, gärna glasögon. Den klassiska. Alternativt en person som bara är extremt ensam, kanske blev mobbat som barn. Gärna återblickar från den tiden.

Person 4: En kvinna som blir slagen i ett förhållande. Egentligen lesbisk men är fast med en galen och extremt osympatisk man. (antagligen blir hon misshandlad så svårt att hon dör i slutet)

Person 5: Alkoholiserat knegare. Jobbar på fabriken, super, blir utsugen av kapitalismen.

Tänk gärna ut fler karaktärförslag och gör en egen film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar